17 February 2013

Momento fikiran manusia yang unik. Semakin diterokai, semakin botak kepala sendiri.
Persepsi manusia berbeza-beza, berdasarkan pemahaman dan penerimaan masing-masing.
Orang kata lumrah manusia cari keburukan orang, mungkin benar tapi mungkin terjadi begitu kerana mencari kebaikan diri sendiri. Adat merendahkan manusia lain dan meninggikan diri sendiri ke tahap yang orang bijak gelar syok sendiri.

Ada sebab mengapa Allah menyuruh kita merendah diri. Tidak ego, tidak bangga tak bertempat. Ada sebab mengapa Allah berkata diam itu lebih baik, dan bercakap hanya bila perlu. Dunia zaman sekarang sudah penuh dan mungkin sedikit tercemar dengan unnecessary words yang hanya mencari pasal dan melambangkan tingkat bijaksana yang maaf, rendah.

Botak kepala boleh tumbuh semula dengan Yun Nam Hair Care. Botak ilmu boleh tumbuh semula dengan analisis dan pembacaaan yang progresif, pemahaman yang adil dan keputusan yang bijaksana, setelah memikirkan kesemua perspektif berbeza. Common Sense hanya perlu berhenti, berfikir dan langkah sewajarnya.

Rasanya PRU13 akan mempersembahkan kita dengan aksi-aksi rakyat Malaysia bergaduh dan bertikam lidah kerana obsesi, bukan kerana fakta dan bijaksana.

No comments: